Hamilelik ve Klinik Pilatesin Önemi

15.09.2022
Hamilelik ve Klinik Pilatesin Önemi

Gebelik ve Egzersizin Önemi

ARA REKLAM ALANI

Gebelik, hem anne adayının hemde anne adayının karnındaki bebeğin ihtiyaçlarını karşılayabilmek sebebi ile kadınlarda fiziksel, hormonal, psikolojik değişikliklerin yoğun olarak gözlemlendiği uzun ve ciddi bir süreçtir.
Bu dönemde gerek anne adayının sedanter bir yaşam sürmemesi gerek hamilelik sürecini fiziksel açıdan konforlu halde geçirmesi gerek ise doğum sırası ve sonrasında rahat bir yaşama devam etmesi için alanında uzman fizyoterapist eşliğinde egzersiz yapmasının önemi çok büyüktür.
Bu süreçte Anne adayının vücudunda oluşan değişikliklere hızla uyum sağlayabilmek, gebelikte oluşabilecek problemleri en aza indirmek amacıyla riskli bir hamilelik geçirmeyen gebelerin kişiye özel ve hamileliğe göre düzenlenmiş egzersiz reçetesi ile klinik pilates egzersizleri’’ni yapması oldukça faydalıdır.

Kimler Hamile Pilatesine uygun adaylardır?
Anne adayları, doktor onayı almak şartıyla ilk trimesterin bitimiyle birlikte 12-16. hafta arasında egzersiz programına başlayabilirler.Seans sıklığı anne adayı detaylı kas,iskelet sistemi muayenesinin ardından ihtiyacına ve değerlerine uygun bir şekilde devam edilecek programlarla doğuma kadar egzersiz eğitimlerine devam edebilirler. Bu eğitim bireysel egzersiz programları olarak planlanabileceği gibi, aynı gelişim sürecine sahip olan gebelerde grup egzersizi de planlanabilir.
Bu dönemde egzersizin şiddeti, süresi ve sıklığı dikkatle planlanmalıdır. Gebeliğin kadın vücudunda yarattığı değişiklikleri bilen ve buna göre egzersiz programını planlayan bir fizyoterapistle çalışmak gebelere sağlıklı ve güvenilir bir hamilelik dönemi sunar. Doğum sonrasında oluşabilecek postüral problemlerin önüne geçer.
Gebelikte düzenli ve uygun klinik pilates egzersizlerinin yapılması neler kazandırır?
Vücut farkındalığı artan gebenin normal doğum sırasında yapması gerekenleri algılaması kolaylaşır

Abdominal kaslar kuvvetlenir. Böylece bebeğin taşınması kolaylaşır. Bel-boyun ağrı şikayetleri en aza indirilir

Omurganın nötral dizilimi korunur.
Ağrıyı azaltır.
Doğum sonrası vücudun toparlanmasını hızlandırır.
İçerdiği nefes kontrolü sayesinde doğumda nefes kontrolünü kolaylaştırır, daha rahat ve kolay bir doğum ortamı yaratır.
m sonrası vücudun toparlanmasını hızlandırır.
Kuvvetlenen sırt ve kol kasları doğum sonrası bebeğin taşınmasını kolaylaştırır. Emzirme kaynaklı oluşabilecek boyun ağrılarının önüne geçer
Bu sebep ile
fizyoterapist eşliğinde yapılan Klinik Pilates egzersizleri, konforlu bir hamilelik dönemi geçirmenizi sağlayıp, doğum sürecini ve doğum sonrası toparlanmanızı kolaylaştıran yararlı ve güvenli bir egzersiz modelidir.

REKLAM ALANI
YAZAR BİLGİSİ
Ünlü fizyoterapist Merve Selen Öner, 02.08.1989 yılında İstanbul, Üsküdar’da dünyaya geldi. İlköğretimini, Pendik Merkez İlköğretim Okulu’nda tamamlayan Öner, lise eğitimini ise, hayatının beş yılını geçireceği, Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde Hemşirelik bölümünü okuyarak tamamladı. İşte Merve Selen Öner hakkında detaylar... Lise mezuniyetinin ardından ameliyat hemşiresi olarak çalışmaya başlayan fizyoterapist Merve Selen Öner, bir yandan da Ankara'da, Ufuk Üniversitesi'nde, Fizik Tedavi Bölümü'nde ön lisans eğitimine başladı. Ufuk Üniversitesi'nden mezun olmasının hemen ardından lisans eğitimi için İstanbul Bilgi Üniversitesi, İngilizce Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüne başlayan Öner, buradan da mezun olmasının ardından eğitimlerini, Okan Üniversitesi, Genel Fizyoterapi alanında yaptığı yüksek lisans ile taçlandırdı. Fizyoterapi alanında birbiri ardına gösterdiği başarılar ile adından sıkça söz ettiren yüksek fizyoterapist, Merve Selen Öner, kendini geliştirmekten bir an olsun geri durmamıştır. Osteopati alanında eğitimlerine devam etmekte olan Öner, çok yönlü kişiliğinin bir yansıması olarak alanının dışında da bir takım uğraşlar ile meşgul olmuştur. Fizyoterapi alanında gösterdiği başarılarını, sunuculuk alanında da devam ettiren Öner, İnternet haber sitesinde yaptığı programlar ile kendisini farklı alanlarda da ispat etmiştir. Bir dönem mezun olduğu, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Ergoterapi Lisans Bölümünde ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak da çalıştı. Öner, cezaevlerinde bulunan mahkûmlara, "Mahkûmlarda Fiziksel Aktivite ve Egzersiz" adlı proje kapsamında eğitimler vermiş bunun yanı sıra Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nde de sosyal sorumluluk projelerine katılma çabasında olmuştur. Halen ALS MNH Derneği'nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmakta olan ünlü fizyoterapist Merve Selen Öner, pek çok sosyal sorumluluk projesinde de görev almaya devam etmektedir. Renkli ve yeniliklere açık kişiliği ile bilgi, beceri ve faaliyet alanlarına her daim yenilerini eklemeyi değerli bulan Öner, son olarak havacılık sektörüne merak sarmış ve pilotluk eğitimleri almaya başlamıştır. Hemşire olarak başladığı meslek yaşantısına, fizyoterapistlik ve öğretim görevliliğinin yanında son olarak pilotluğu da ekleyen Öner, fizyoterapistlikten, kadın pilotluğa dolu dolu bir hayat yaşamaya devam etmektedir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.